Hlavní obsah

Ženě bez řidičáku naměřili 5,35 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Policejní hlídka ve středu zadržela v Českých Budějovicích osmadvacetiletou ženu, která řídila auto s 5,35 promile alkoholu v dechu. Řídit přitom nesměla, neboť již v úterý, opět kvůli alkoholu, přišla o řidičský průkaz.

Článek

Podle policie zavinila žena už v úterý nehodu na Strakonické ulici v Českých Budějovicích. Zezadu narazila do jiného auta v okamžiku, kdy se nevěnovala řízení. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili 3,45 promile alkoholu v dechu.

Z neštěstí a odebrání řidičského průkazu si žena moc hlavu nelámala a hned druhý den usedla za volant znovu. Netrápilo ji ani to, že měla v krvi ještě více alkoholu. Policistům řekla, že vypila láhev vodky.

Podle ředitele jihočeské záchranné služby Marka Slabého může být naměřená hodnota mírně zkreslená, pokud žena alkohol vypila těsně před jízdou. Jinak je však profesionální záchranář naměřenou hodnotou zaskočen.

"Je to strašně moc. To je v podstatě otrava alkoholem se vším všudy a nechápu, jak ta osoba mohla vůbec jezdit. V životě jsem neslyšel, že by ještě někdo měl víc," řekl Slabý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám