Hlavní obsah

Žena za tmy přecházela rychlostní silnici, smetlo ji BMW

Právo, den
Ostrava

Frýdecko-místečtí policisté šetří tragickou dopravní nehodu, která se stala v úterý v podvečer kolem půl šesté mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Mladý řidič BMW srazil na rychlostní silnici R56 devětašedesátiletou ženu, která se snažila cestu přejít, ač to zde není povoleno. Právu informace sdělil mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Článek

„Nehoda se stala na 44. kilometru R56 v katastru obce Paskov mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Šestadvacetiletý řidič BMW srazil chodkyni. Žena utrpěla mnohočetná poranění, kterým bohužel na místě nehody podlehla,“ sdělil Starzyk. Policie silnici uzavřela, aby zjistila přesné příčiny a okolnosti nehody.

Silnice v místě má v každém směru dva jízdní pruhy a pro chodce je určen podchod.

„U řidiče byl proveden test na alkohol s negativním výsledkem,“ podotkl policejní mluvčí.

„Bohužel pod tíhou této události policie opět musí apelovat na širokou veřejnost, aby lidé dbali zvýšené opatrnosti a silnice přecházeli vždy v místech k tomu přizpůsobených a povolených. Pakliže se rozhodnou pro chůzi nebo přecházení silnice za tmy nebo šera, je vhodné používat reflexní prvky nebo například přenosnou svítilnu používanou u jízdních kol,“ varoval Starzyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám