Hlavní obsah

Žena v Prostějově hodila hořící adventní věnec do vany, vzplálo bytové jádro

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

K nevšednímu požáru, který zachvátil byt v panelovém domě, vyjížděli v noci na úterý hasiči v Prostějově. Obyvatelka bytu hodila do vany adventní věnec, který se vzňal od svíčky, vana však začala hořet také a následně požár zachvátil bytové jádro. Hasiči a policisté museli evakuovat z domu 25 lidí. Čtyři z nich se nadýchali zplodin hoření. Právu to řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vana, do níž žena odhodila hořící adventní věnec, začala hořet také.

Článek

Požár podle mluvčího vypukl ve druhém patře sedmipatrového domu na Moravské ulici v prostějovské místní části Krasice.

„Nejednalo se o časově náročný zásah, majitelka nešťastně hořící věnec vhodila do vany, ta poté začala také hořet a došlo k poškození bytového jádra a výraznému zakouření nejen bytu, ale i prostor na chodbách,“ uvedl Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Škoda způsobená požárem přesáhne sto tisíc korun.

Hasiči a policisté podle něj z domu evakuovali 25 osob. „Z toho čtyři osoby se nadýchaly nebezpečných zplodin hoření a skončily v péči zdravotníků,“ konstatoval mluvčí s tím, že požár se podařilo velmi rychle likvidovat, částečně ještě před dojezdem hasičů pomocí hydrantového systému aktivovaného na poschodí.

Škoda zatím nebyla vyčíslena, přesáhne však sto tisíc korun. „Všechny nezraněné osoby se po odvětrání zakouřených společných prostor bytového domu vrátily zpět domů,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám