Hlavní obsah

Žena utloukla exmanžela hrncem, dostala pět let

Právo, hon
FRÝDEK-MÍSTEK

Pět let nepodmíněně. Takový verdikt vynesl ve středu Okresní soud ve Frýdku-Místku nad jednašedesátiletou Martou Štrajtovou, která letos v dubnu svého bývalého manžela Zdeňka utloukla hrncem. Soud jednání kvalifikoval jako ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Aleš Honus, Právo

Marta Štrajtová po vynesení rozsudku

Článek

Tragickou událost v jednom z bytů v Třinci nahlásili kriminalistům záchranáři, kteří byli na místo přivoláni jako první. „Bila ho hrncem do hlavy, pěstmi do hrudníku a strkala do něj tak prudce, že opakovaně upadl hlavou na podlahu. Při výslechu se k tomuto skutku přiznala,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Soudní líčení ukázalo, že první napadení se odehrálo 14. dubna a muž při něm upadl na zem a uhodil se do hlavy. Podle lékařských posudků možná už tento pád byl příčinou úmrtí a způsobil krvácení do spodiny lebeční.

Muž ale žil ještě dva dny, během kterých mezi oběma partnery došlo k dalším strkanicím, mimo jiné i k úderům hrncem do hlavy. Žena vypověděla, že muž na ni neustále dotíral a byl opilý, a tak ho vždy několikrát praštila.

Poté, co bývalý manžel, se kterým ovšem i deset let po rozvodu sdílela domácnost, nejevil žádné známky života, zavolala 16. dubna záchranku. „Je mi to moc líto. Starala jsem se o něj více než 40 let a nechtěla jsem, aby to dopadlo takhle,“ řekla žena u soudu.

Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzená žena si ponechala lhůtu pro odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám