Hlavní obsah

Žena, odsouzená za vraždu svých čtyř dětí k doživotí, se odvolala

• Aktualizováno
Právo, René Chvalina

Romana Z., kterou soud za vraždu čtyř dětí potrestal doživotním trestem vězení, se ve středu proti verdiktu odvolala. Žalobkyně Lenka Faltusová si ponechala lhůtu na odvolání. Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové tak není pravomocný.

Foto: René Chvalina, Právo

Romana Z. před soudem

Článek

Soud  doživotní trest ženě uložil již 11. května. Žena se však po vynesení rozsudku zhroutila a ze soudní síně ji museli odvést záchranáři. To byl důvod, proč se strany  nemohly vyjádřit k případnému odvolání. Ve středu předseda senátu Miroslav Mjartan pokračoval v jednání, shrnul dosavadní hlavní líčení i rozsudek a obě strany poučil o možnosti odvolání.

Po poradě se svým obhájcem Bohumilem Budínským se Romana Z. na místě odvolala, žalobkyně si ponechala lhůtu na odvolání. "Případné odvolání zvážím po přezkoumání rozsudku, jinak rozhodnutí je zcela v souladu s mým závěrečným návrhem," uvedla po skončení jednání státní zástupkyně Faltusová.

Matka dětí se po verdiktu zhroutilaVideo: Novinky

Obhájce doufá, že vrchní soud celou záležitost přehodnotí a nařídí znalecké zkoumání v rozsahu navrženém obhajobou. "Nejsem spokojen s výsledky znaleckého zkoumání, s tím jedním posudkem, jeho závěry nejsou odůvodněné," zdůraznil Budínský.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům kde došlo k nejtěžším vraždám v dějinách české kriminalistiky

Romana Z. měla podle obžaloby loni v září napadnout v domě své čtyři děti ve věku od dvou měsíců do osmi let. Tři z nich zabila nožem, čtvrté udusila. Pak se pokusila spáchat sebevraždu. Obžalovaná před soudem vždy tvrdila, že si ze svého života vybavuje pouze útržky vzpomínek, na děti, ani na útok na ně si údajně nevzpomíná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám