Hlavní obsah

Žena obviněná z vraždy dítěte se ve věznici oběsila

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V brněnské věznici se ve čtvrtek dopoledne oběsila 35letá žena, která byla obviněná z vraždy svého půlročního syna, jemuž měla v noci z neděle na pondělí v koupelně svého domu způsobit těžká poranění hlavy. Žena, která má ještě další dvě dcery, zřejmě psychicky nezvládla trestní stíhání a pobyt ve věznici a spáchala sebevraždu.

Foto: Martina Žáčková

Historický den v tvrzi Kurovice bývá úchvatnou přehlídkou kostýmovaných šermířů a mušketýrů.

Článek

Přestože k ní ihned přišel lékař, nebylo jí pomoci. "Ženu jsme přijali ve středu odpoledne, kdy na ni soudce uvalil vazbu pro podezření z vraždy. Ve čtvrtek dopoledne se však v cele sama oběsila. Vyšetřování ukázalo, že si smrt zvolila dobrovolně a neshledali jsme cizí zavinění," potvrdila Právu mluvčí vazební věznice v Brně - Bohunicích Soňa Haluzová.

Podle informací, které se Právu podařilo získat, měla žena napadnout svého půlročního syna v koupelně svého domu a způsobit mu těžká poranění hlavy. Pak dítě odvezla s manželem do břeclavské nemocnice, kde se jeho stav začal rychle zhoršovat. Proto lékaři nechali chlapce odvézt do dětské nemocnice v Brně.

Ve vězení nebyla ani 24 hodin

"Žena tvrdila, že chlapec v neděli večer křičel a když ho nesla, tak jí spadl na zem. Protože začal mít zdravotní problémy, odvezla ho s manželem do nemocnice v Břeclavi. Pitva však ukázala, že dítěti zřejmě způsobila sama těžké poranění, když se chlapec v noci probouzel a budil ji. Zřejmě nezvládla situaci doma a způsobila mu zranění. Je to smutná rodinná tragédie," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně. Po zjištění, jak se vše s útokem na chlapce doopravdy seběhlo, zahájil policejní rada stíhání této ženy pro vraždu a soudce ji vzal do vazby.

Ve věznici pak nebyla ani 24 hodin a oběsila se. "Za posledních nejméně 5 let je to jediná sebevražda, která se stala a kterou se dotyčné osobě podařilo dokonat. V uplynulých letech jsme měli i několik demonstrativních pokusů o sebevraždu, ale všechny jsme překazili zavčas, než došlo k nějaké újmě na zdraví," doplnila Soňa Haluzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám