Hlavní obsah

Žena na jihu Čech přepadávala banky se zbraní v ruce

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté dopadli 43letou ženu, která podle nich přepadla v letošním roce dvě banky a směnárnu v jižních Čechách. Vyhrožovala zaměstnancům se zbraní v ruce a celkem si přišla na desítky tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„První případ je z ledna letošního roku v Českých Budějovicích, kdy pod výhrůžkou použití zbraně získala od pracovnice banky finanční hotovost v řádech několika desítek tisíc korun. Peníze poté dala do tašky a odešla,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Jak dále uvedl, počátkem července žena udeřila opět. „Vybrala si menší pobočku mimo krajské město, kde stejným způsobem, se zbraní v ruce, požadovala vydání finanční hotovosti. Pokladní jí peníze ale nedala, takže odešla,“ zmínil Bajcura.

Třetí přepadení provedla o den později, tentokrát si vybrala směnárnu v Českých Budějovicích. Policisté ji zadrželi hned po činu, když je zavolal svědek. Soudce na ženu uvalil vazbu, za trestný čin loupeže jí hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám