Hlavní obsah

Žena, která skočila s dětmi pod metro, nebude potrestána

– Praha

Státní zástupkyně zastavila kvůli nepříčetnosti trestní stíhání třicetileté ženy, která loni v červnu skočila se dvěma malými dětmi pod vlak metra na pražském Andělu. Ve středu to řekla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová s tím, že rozhodnutí je již pravomocné.

Foto: Policie ČR, Právo

Matka, která s dcerami skončila pod soupravu metra.

Článek

Matku tehdy tříleté a dvouměsíční dcery vinila policie z dvojnásobného pokusu o vraždu. Hrozilo jí až 15 let vězení či výjimečný trest.

Nešťastná událost se stala 15. července. Žena se ve stanici metra vrhla pod kola soupravy i s kočárkem. Matka i děti přežily zřejmě díky tomu, že dopadly v metru do dostatečně hlubokého žlábku mezi kolejemi. Podle policie pomohla také rychlá reakce řidiče vlaku. Při vjezdu do stanice začal prudce brzdit a souprava zastavila zhruba ve dvou třetinách délky nástupiště.

Matku i dcery převezli záchranáři do motolské nemocnice. Obě holčičky vyvázly bez zranění. Žena si poranila ledviny a musela podstoupit operaci.

Ženinu skoku předcházelo policejní pátrání. O den dříve totiž odešla i s dětmi kolem 10:00 ze svého domova v Praze na procházku a domů se nevrátila. Jejich zmizení policii ohlásil před půlnocí manžel.

Policie již od počátku prověřovala možnost, že žena trpěla těžkou poporodní poruchou, takzvanou laktační psychózou. Tato nemoc se může projevit ihned po porodu, ale také až s dvouměsíčním zpožděním. Podle odborníků se projevuje rozpadem psychických funkcí a může vést až k usmrcení dítěte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám