Hlavní obsah

Žena chtěla výtahem popostrčit auto, to zůstalo viset ve vzduchu

– PLZEŇ
Právo, pab

Svérázným způsobem se pokusila jednapadesátiletá žena z Plzně popostrčit špatně zaparkovaný Opel Omega, který na náměstí Republiky v Plzni blokoval vstup do zásobovacího výtahu. Udělala to právě pomocí výtahu, kterým vůz zvedla v domnění, že po něm sjede. To se nestalo a vozidlo zůstalo viset ve vzduchu. Zpátky na zem ho museli dostat až přivolaní hasiči pomocí jeřábu.

Článek

"Automobil stál zaparkovaný nad výtahovou šachtou a překážel, jelikož se tímto výtahem ze sklepa vyváží popelnice. Zadní část vozu byla vyzdvižena až do výše dvou metrů, v přední části byl promáčklý nárazník a částečně utržená registrační značka,“ uvedla Jana Pužmanová z plzeňské městské policie.

Postih čeká majitele auta i ženu, která ho poškodila

Strážníci případ předali k šetření Policii ČR. "Majitele vozidla čeká postih za dopravní přestupek, protože stál na zákazové značce. Jednání ženy, která výtah zvedla, ještě není právně kvalifikováno. V úvahu připadá i trestný čin poškozování cizí věci. To se bude odvíjet od způsobené škody, která zatím nebyla stanovena,“ sdělil Jaroslav Ibehej z plzeňského policejního ředitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám