Hlavní obsah

Zdrogovaný zloděj nářadí bez řidičáku ujížděl policistům, dopadl ho pes

Právo, Petr Kozelka
Pelhřimov

Do honičky s policisty se pustil sedmatřicetiletý muž z Kutnohorska, který se vydal v úterý večer na lup v Pelhřimově. S ukradeným nářadím v hodnotě čtyř tisíc korun se nejprve pokoušel ve své Fabii ujíždět policistům, když pak nezvládl svůj vůz a skončil v poli, dal se na útěk. Po jeho stopě se ale vydal služební pes Engie, který schovaného muže snadno nalezl.

Foto: Policie ČR

Zloděj se dal na útěk autem i po svých.

Článek

Nenechavec nyní musí počítat až s osmi lety vězení vzhledem k tomu, že se krádeže dopustil v době nouzového stavu.

Oznámení o krádeži dostali pelhřimovští policisté v úterý v půl deváté večer.

„Informace o popisu vozidla a jeho směru jízdy operační důstojník tísňové linky ihned předal nejbližším policejním hlídkám, a to včetně policejního psovoda. Během deseti minut tak policisté obvodního oddělení vozidlo Škoda odpovídající popisu vypátrali na silnici druhé třídy u obce Zmišovice. Na opětovné výzvy k zastavení vozidla však řidič nereagoval a pokračoval dále. Jeho jízda skončila v katastru obce Křelovice v poli,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Od svého auta se zloděj snažil zmizet, rychle ho ale dopadl Engie a jeho psovod.

„Výsledek dechové zkoušky u zadrženého byl negativní. Opačně tomu však bylo v případě testu na drogy. Ten byl pozitivní na amfetamin. Navíc provedená lustrace ukázala, že muž má od konce března letošního roku vyslovený zákaz řízení, a to na dobu čtrnácti měsíců. V minulosti byl již v souvislosti s majetkovou trestnou činností soudně trestán. Na začátku letošního roku mu byl navíc okresním soudem uložen podmíněný trest odnětí svobody,“ zrekapitulovala Rázlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám