Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič vjel na přejezd před blížícím se vlakem. Lokomotiva zabrzdit nestačila

Olomouc

Pervitin hrál zřejmě roli při srážce dodávky a osobního vlaku na železničním přejezdu na trati mezi Senicí na Hané a Cholinou u Odrlic na Olomoucku. Řidič vozidla byl v době nehody pod vlivem pervitinu. Právo o tom informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Dodávka byla při nárazu značně poškozena.

Článek

K nehodě došlo krátce před 21. hodinou. „Podle prvotních informací měl 43letý řidič fordu jedoucí ve směru od Dubčan na Odrlice vjet na přejezd i přes opakovanou zvukovou výstrahu vlaku a následně došlo ke kolizi,“ uvedla mluvčí.

Strojvůdce dostal za srážku vlaků u Kdyně s 19 zraněnými podmínku

Krimi

Po střetu skončil ford mimo komunikaci. Ke zranění osob nedošlo a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun.

„Alkohol u strojvedoucího i řidiče automobilu vyloučila provedená dechová zkouška. Ovšem orientační test na drogy vyšel u řidiče s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin,“ konstatovala Vaňharová.

Vlak na Olomoucku zdemoloval osobní auto, dva zranění

Krimi

Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu muž odmítl. Policisté mu proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Provoz na trati byl znovu obnoven až před půlnocí.

Na místě zasahovali i hasiči. Ve vlaku cestoval jeden člověk, kterému jsme zajistili náhradní dopravu do Olomouce,“ informovala Právo jejich mluvčí Lucie Balážová. Okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám