Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič se zákazem řízení ujížděl policistům, museli vytáhnout zbraň

Právo,
Hradec Králové

Až osm let by si mohl odsedět řidič (29) vozu BMW 520, který se v úterý před polednem řítil až 150kilometrovou rychlostí centrem Hradce Králové. Jízdu, během níž přejížděl na plné čáře, kličkoval mezi auty, jel na červenou, v protisměru, po chodníku i cyklostezce a naboural dvě auta, ukončil po ujetí asi šesti kilometrů, což mu trvalo přibližně pět minut, nárazem do nemocniční budovy.

Šílená jízda v centru Hradce KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vozu si všimla policejní hlídka v ulici Průmyslová. Policisté věděli, že má řidič vysloven zákaz řízení. Proto ho vyzvali k zastavení, ale on šlápl na plyn a začal ujíždět do centra,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová a upřesnila, že řidič směřoval po Střelecké ulici, Sokolské kolem nemocnice, pak se bočními ulicemi dostal až k benzínové čerpací stanici do Třebše, kterou objel a po Zborovské se vracel zpět k centru.

„Náhle zatočil k nemocnici, kde prorazil závoru, kličkoval areálem, až nakonec narazil do jedné z nemocničních budov. Až pod pohrůžkou namířené střelné zbraně celá posádka vystoupila a lehla si na zem,“ prozradila Iva Kormošová.

Posádka, kterou tvořili tři muži (29, 24 a 22 let) byla zadržena a převezena na služebnu. Všichni byli pod vlivem pervitinu, a kromě řidiče se nikdo nezranil. Policisté zjistili, že po BMW bylo vyhlášeno celostátní pátrání, jako po vozidle odcizeném.

Foto: Policie ČR

Zběsilou jízdu řidič zakončil nárazem do nemocniční budovy.

„Jelikož krádež vyšetřují kolegové z jiného kraje, bude jim auto v nejbližší době předáno. Oba mladší muži mohli být po podání vysvětlení propuštěni. U nejstaršího, tedy řidiče, zjistili, že jen za poslední čtyři měsíce byl již počtvrté chycen při řízení vozidla. Jednou z toho i vážně v centru Hradce Králové havaroval. Muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a od roku 2005 má soustavně udělován zákaz řízení. Ten poslední měl vypršet až v roce 2024.

Jen v rejstříku trestů má již 12 záznamů jak za majetkovou trestnou činnost, tak i za maření výkonu úředního rozhodnutí. V současné době na něho byla uvalena vazba.

Reklama

Výběr článků

Načítám