Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík ujížděl noční Plzní stošedesátkou. Měl šest zákazů řízení

– Plzeň
Právo, ib

Až stošedesátikilometrovou rychlostí prchal před policií noční Plzní v pátek třiadvacetiletý mladík. Zdrogovaný a s uloženým zákazem řízení. Hlídce neujel, a tak mu hrozí až dva roky za mřížemi. Policie o případu informovala v úterý.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič jel v Plzni stošedesát za hodinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Audi A6 na sebe strhlo pozornost policistů krátce po půlnoci, když se na ně na sídlišti Lochotín vyřítilo na křižovatce Karlovarská a Sokolovská z vedlejší ulice. „Naštěstí nedošlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hlídka začala vůz pronásledovat, řidič však na výzvy a výstražné signály nereagoval, naopak šlápl na plyn. „Městem projížděl rychlostí až 160 kilometrů v hodině, přitom svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ sdělila Raindlová.

Cizinec v Praze zdemoloval BMW, když ujížděl policii

Krimi

Honička vedla přes nejrušnější střed města, přes sady Pětatřicátníků, po Klatovské třídě, a skončila na druhém konci Plzně, ve slepé uličce okrajové čtvrti Litice. Tam policisté audi zablokovali a muže za volantem i jeho pětatřicetiletého spolujezdce zadrželi.

Řidič v krvi neměl alkohol, ale pervitin a konopí. „Policisté u něj našli ještě neznámou krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertízu,“ dodala Raindlová.

Ukázalo se, že mladík má uloženo celkem šest platných zákazů řízení. „Je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení,“ uzavřela Raindlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám