Hlavní obsah

Zbraně na palestinské ambasádě v Praze byly přes 30 let staré

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zbraně, které policie objevila na budoucí palestinské ambasádě v Praze-Suchdole, pocházely ze 70. a 80. let minulého století. Ve čtvrtek to oznámila policie. Použití zbraní na území ČR se nepotvrdilo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vůz policie před budovou nového velvyslanectví Palestiny v pražském Suchdole.

Článek

„Vyšetřovatelé mají k dispozici další dílčí posudky,“ informovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Mimo jiné mají v rukou informace expertů na balistiku.

„Dosavadní závěry znaleckých zkoumání zbraní a jednotlivých fragmentů výbušnin, zajištěných při ohledání místa činu v objektech budoucí ambasády státu Palestina v pražském Suchdole, prokazují, že tyto pocházejí ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století,“ uvedla Zoulová.

Nepotvrdilo se, že by zbraně byly na území ČR použity. „Zkoumání zajištěných zbraní vyloučila shodu se zbraněmi, nábojnicemi a střelami zajištěnými u dosud neobjasněných trestných činů v ČR,“ poznamenala policejní mluvčí.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Vybuchlý trezor

Vyšetřování podle ní pokračuje.

Policie zbraně v objektu budoucí palestinské ambasády objevila po výbuchu v domě na Nový rok, při němž zemřel velvyslanec Džamál Muhammad Džamál.

Ambasador podle vyšetřovatelů manipuloval s výbušninou, když instaloval bezpečnostní schránku. Džamálova dcera má ale za to, že šlo o atentát a nálož někdo nastrčil.

Palestinská strana se za nelegální skladování zbraní omluvila. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám