Hlavní obsah

Zběsilý řidič autem odhazoval policisty

Novinky, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM / PARDUBICE

Agresivního řidiče žigulíka honili policisté dvou okresů v sobotu mezi jednou a druhou hodinou noční. Nejprve se chrudimská dopravní hlídka marně pokoušela zastavit vůz, kterému nesvítila koncová světla, a tak zavolala posily. Divoký řidič však překonával všechny zátarasy, nutil policisty uskakovat do příkopu a ujížděl šílenou rychlostí do Pardubic.

Foto: Pigs Production

Do programu letos pořadatelé zařadili větší počet kuchařských show v podání mediálně známých osobností jako je např. Zdeněk Pohlreich.

Článek

Do úzkých byl prchající poprvé zahnán na okraji krajského města, kde vjel do slepé ulice u dostihového závodiště. Odsud se mu podařilo vykličkovat, když srazil jednoho policistu. "Na varovné výstřely do vzduchu nereagoval, ohrožoval nás na životě a snažil se uniknout. Proto jsme další střelbu mířili na vozidlo," popsal situaci jeden ze zasahujících policistů.

Nepříčetný řidič dál pádil Pardubicemi, jel i po chodníku, kde ohrozil několik nočních chodců, až v Lexově ulici nezvládl řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Protože žigulík přišel o přední kolo, dobrodruh se po dramatu jak z akčních filmů konečně vzdal.

Za volantem seděl mladík bez řidičáku

"Zadrženým byl 21letý vícekrát trestaný muž z Chrudimi, který nevlastní řidičské oprávnění a je v trestu za maření výkonu úředního rozhodnutí. V autě s ním byla ještě mladá spolujezdkyně. Pachatel utrpěl střelné poranění nohy a zranění na ruce. Byl převezen na ošetření do nemocnice, samozřejmě následoval odběr krve a moče na zjištění alkoholu v krvi.

V nemocnici skončil i sražený policista se zraněním nohy, drobné povrchové oděrky byly ošetřeny i spolujezdkyni pachatele," popsala v sobotu dohru noční honičky mluvčí východočeské policejní správy Iva Marková.

Mladík může dostat až pět let

Vyšetřovatelé jednali s divým řidičem ještě před svítáním. "Počínaje sobotou bylo zahájeno trestní stíhání 21letého muže z Chrudimi obviněním z trestných činů útoku na veřejného činitele a z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože měl soudem uložen zákaz řízení. Může se dostat do vězení až na pět let," informoval pardubický policejní rada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám