Hlavní obsah

Zastupitel škrabal plakáty, které nechal úřad vylepit načerno

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Oblékl se do modraček a vybaven špachtlí se v úterý pustil do škrabání plakátů na desítkách sloupů veřejného osvětlení v Plzni na Rokycanské třídě. Plzeňský zastupitel Karel Makoň (Plzeňská aliance) napravoval chybu, kterou nedokázal napravit úřad městského obvodu Plzeň 1.

Článek

Úřad nechal v průběhu července vylepit  některé plakáty zvoucí na  velkolepou zábavnou show "Město her aneb prázdniny na Boleváku"  na místech, kde je to zakázané. Dodnes radnice plakáty neodstranila, a to i přesto, že starosta  ÚMO Plzeń 1 Jiří Winkelhöfer (ODS) veřejně slíbil plakáty z nepovolených míst odstranit nejpozději do 30 . července.

"Je to ostuda. Město bojuje s černým výlepem a pak nakonec samo zákaz porušuje. Upozornil jsem na to zastupitele obvodu Plzeň 1 a poslal starostovi dopis s žádostí o sjednání okamžité nápravy. Na  jednání zastupitelstva jsem nedostal žádnou odpověď na svoji interpelaci a výsledkem je, že ještě dva měsíce po akci plakáty na sloupech visí. Rozhodl jsem se je proto sám odstranit," řekl Makoň.

Seškrabat plakáty ze čtyřiačtyřiceti sloupů veřejného osvětlení zabralo Makoňovi tři hodiny práce. "Na každém sloupu byly dva až tři plakáty. Celkem to dělalo dvacet kilo mokrého papíru," upřesnil zastupitel. Ten se rozhodl k činu poté, co podle svých slov už nevěděl, jak jinak starostovi  Winkelhöferovi  vysvětlit, aby nechal černý výlep odstranit. "Mrzí mi, že to muselo dojít až tak daleko," dodal Makoň.

Starosta prý o plakátech nevěděl

Starosta  Winkelhöfer byl "čistící" akcí  zastupitele zaskočen. "Nevěděl jsem, že plakáty jsou vylepeny ještě na Rokycanské třídě, což je mimo náš obvod," bránil  se  na dotaz Práva  starosta.

Makoň ale tvrdí, že na jednaní městského zastupitelstva  předložil  fotodokumentaci, ze které bylo jasně patrné, kde jsou místa s černým výlepem. 

Podle mluvčí městských strážníků  v Plzni Jany Pužmanové  hrozí za černý výlep plakátů pokuta až tisíc korun a dalších tisíc korun jako náklady na správní řízení.  Takový postih teď zřejmě čeká agenturu, která pro ÚMO Plzeň 1 zajišťovala prezentaci letní akce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám