Hlavní obsah

Zásahovka šla najisto: Zakuklenci s výbuškou zadrželi dva podezřelé v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policejní zásahová jednotka zadržela ve středu v pravé poledne dva podezřelé v Butovicích před kancelářskou budovou. Policisté použili při zatýkání výbušku. Podrobnosti k případu kriminalisté zatím odmítli vzhledem k vyšetřování sdělit.

Foto: Lucie Levá

Jeden ze zadržených pražskou zásahovkou

Článek

Akce se odehrála kolem poledne v Butovicích u kancelářské budovy. „Jednalo se o plánovaný zásah, zadrželi jsme dva podezřelé,” sdělil Novinkám ve čtvrtek mluvčí policie Jan Daněk.

Svědci z místa události hovořili o střelbě, podle Daňka k ní ale nedošlo, jeho kolegové podle něj použili tzv. zásahovou výbušku. Tato pyrotechnika, účinkem srovnatelná s dělbuchem, se používá k tomu, aby zvukovým tlakem ochromila reakce zatýkaného.

Foto: Lucie Levá

Policie zasahovala v Butovicích

Ze snímků pořízených svědky události vyplývá, že při zásahu byl nejméně jeden ze zadržených zraněn, policie ho odváděla do auta se zakrváceným obličejem. Podrobnější informace k případu policie zatím odmítla vzhledem k vyšetřování zveřejnit, podle Daňka se ale kriminalisté ještě vyjádří.

Reklama

Výběr článků

Načítám