Hlavní obsah

Zamyšlený řidič nedával pozor a na D4 narazil do kolony. Policie ukázala video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Policie v pátek v rámci prevence zveřejnila video, aby upozornila řidiče, jak je důležité sledovat provoz před sebou. Na záznamu je nehoda z dálnice D4, kdy šofér ve vysoké rychlosti přehlédne kolonu a narazí do ní.

BEZ KOMENTÁŘE: Nesledoval provoz a narazil do kolony na D4Video: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se podle mluvčí policie Moniky Schindlové odehrála již počátkem roku a naštěstí z ní posádka vozidla vyvázla jen s lehkými zraněními. Policie nynějším zveřejněním videa chce podle ní poukázat na nešvar řidičů.

Řidička v Opavě objížděla kolonu a srazila dvě děti

Krimi

„Při rychlosti 130 km/h činí brzdná dráha osobního vozidla na suchém povrchu vozovky přes 80 metrů, na mokrém 110 metrů. Nelze zastavit během vteřiny přímo na místě. Srážce se stojícími vozidly potom již nejde zabránit,“ uvedla Schindlová.

Auto vyletělo z dálnice D4 a spadlo na zaparkované auto, dva zranění

Krimi

Řidiči by se podle ní neměli v autě nechal ukolébat hudbou a myšlenkami, ale sledovat provoz před sebou. „Pokud si všimne kolony aut před sebou, červených brzdových světel, blikajících varovných světel, okamžitě by měl zareagovat značným snížením rychlosti,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám