Hlavní obsah

Žalobkyně, která namol opilá zavinila nehodu, skončila ve funkci

– Ostrava

Krajská státní zástupkyně Petra Tittková, která loni v opilosti způsobila nehodu, skončila v září ve funkci. Informoval o tom ve středu server Česká justice. Již v květnu ji potrestal Okresní soud v Ostravě trestem 12 měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Zároveň přišla na čtyři a půl roku o řidičský průkaz.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Státní zástupkyně u kárného senátu v Brně

Článek

Nehoda se stala loni na konci dubna v ostravské části Koblov a zranění při ní utrpěla státní zástupkyně i řidička vozu, se kterým se srazila. Podle policie dechová zkouška u ženy, která nehodu zavinila, prokázala zhruba tři promile alkoholu v krvi.

Ostravská žalobkyně se v práci silně opila, přijde o pětinu platu

Krimi

Tittková se hájila tím, že v době první vlny koronavirové pandemie pravidelně navštěvovala nemocného otce. Osudného dne se jí svěřil, že se necítí dobře a má snad i teplotu.

„Měla jsem strach, že má covid. Je i jinak nemocný, po příjezdu do práce jsem na to pořád myslela a sáhla jsem po alkoholu. K činu jsem se plně doznala a lituji toho,“ řekla soudu žalobkyně.

U soudu uvedla, že svého jednání hluboce lituje a stydí se za něj. Zraněné ženě se omluvila a poslala jí přes 60 000 korun. Kárný senát Nejvyššího správního soudu Tittkové za to, že 30. dubna v pracovní době pila alkohol, snížil loni v prosinci plat o 20 procent na dobu deseti měsíců.

Ostravská státní zástupkyně bourala opilá, už podruhé

Krimi

Tittková už dřív čelila kárné žalobě kvůli nehodě pod vlivem alkoholu z roku 2004. I tehdy měla v krvi asi tři promile alkoholu. Před budovou zastupitelství v centru Ostravy zlomila dopravní značku a narazila do dvou služebních vozů policie. Škoda na značce a policejních autech podle prvotních odhadů přesahovala 60 000 korun.

Policie případ uzavřela, aniž vznesla obvinění. Žena dostala kárný trest. Tittková tehdy řekla, že neřídila opilá. Tvrdila, že naměřené hodnoty mohly způsobit třeba léky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám