Hlavní obsah

Zájem o mapu pražských radarů server nezvládl

– PRAHA
Novinky, pno

Pražský magistrát v tomto týdnu zveřejnil na svých internetových stránkách mapu radarů s úsekovým měřením. Nikdo z vedení města však neočekával obrovský zájem uživatelů internetu o tuto službu a po krátké chvíli od zveřejnění v médiích nebyly stránky dostupné. Server nezvládl více než 200 000 přístupů během prvních dvou dnů.

Článek

Mapa je od úterka k dispozici na městských webových stránkách. Neobsahuje všechny radary v hlavním městě, nýbrž nově budované radary pro úsekové měření spravované městskou policií a kamery pro sledování jízdy na červenou. [celá zpráva]

"Musím říci, že tak velký zájem veřejnosti jsme ani nečekali. A i když se zprovoznění stránek vinou zahlcení serveru neobešlo bez porodních bolestí, těší mě, že lidé aktivně vyhledávají informace, které nová mapa radarů nabízí," uvedl náměstek primátora Rudolf Blažek.

"V úterý v podvečer na několik hodin opravdu došlo k výpadku, který zapříčinil vysoký počet návštěvníků stránek a nedostatečná kapacita serveru. Proto jsme kapacitu serveru několikanásobně posílili a v tuto chvíli už stránky fungují bez problémů," ujistil ředitel odboru informatiky pražského magistrátu Ivan Seyček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám