Hlavní obsah

Záchranáři muži během tří dnů už počtvrté rozmlouvali sebevraždu

Právo, Novinky, alt, jbs
Hradec Králové

Policisté, hasiči i záchranáři od pondělí už čtyřikrát vyjížděli k muži, který opakovaně vylézá na nejrůznější sloupy či budovy a vyhrožuje sebevraždou. Policii řekl, že na sloupy leze proto, že ztratil mobilní telefon.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Muž tvrdí, že leze na sloupy kvůli tomu, že ztratil mobil.

Článek

Poprvé vylezl v pondělí na budovu královéhradeckého hlavního nádraží. Byl opilý, v krvi měl 2,35 promile alkoholu a skončil na záchytce.

V úterý ráno, jen co byl propuštěn, se situace opakovala. Tentokrát si vybral sloup osvětlení v kolejišti u nádraží. Policistům se opět podařilo mu úmysl rozmluvit a tentokrát putoval na psychiatrii.

Odtamtud byl odpoledne propuštěn a hned odpoledne už byl opět na stejném sloupu. Slezl až kolem deváté hodiny večer. Opět byl pod vlivem alkoholu převezen na záchytku a dopoledne ho vyslechla policie. Slíbil, že opustí město.

„Jeho jednání bylo pouze demonstrativní a souviselo prý se ztraceným či odcizeným mobilním telefonem. Do protokolu uvedl, že svého činu lituje a odjíždí z Hradce domů,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Ve středu ráno muž opravdu odjel. Přemístil se do Chlumce nad Cidlinou a tam opět vyhrožoval sebevraždou na stožáru tamního nádraží. "Nyní je na sloupu ve výšce zhruba 25 metrů, na místě jsou záchranáři i vyjednavači. Motiv jeho opakovaného jednání neznáme," řekla kolem čtvrté hodiny odpolední policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám