Hlavní obsah

Záchranář chytil na poslední chvíli mladou ženu, která se chtěla zabít skokem z okna

Novinky, kub
Hradec Králové

Zdravotníci z královéhradecké záchranky zabránili ve středu sebevraždě šestadvacetileté ženy. Když chtěla skočit ze čtvrtého patra, záchranář ji chytil za ruce. Žena skončila v nemocnici na vyšetření.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Záchranáře přivolali příbuzní ženy, kterým oznámila, že chce skončit se životem. Na místo vyrazili také policisté.

„Ženu nalezli mimo prostor bytu, jak stála na okenní římse ve čtvrtém patře a v sebevražedném úmyslu se chystala skočit dolů,“ popsal tiskový mluvčí záchranky Ivo Novák.

Podle něj bylo zřejmé, že žena myslí výhrůžky vážně, zprvu navíc odmítala mluvit. „Po chvíli se podařilo navázat kontakt a záchranáři se s ní pokoušeli komunikovat a její úmysl jí rozmluvit,“ upřesnil.

Žena nebyla zraněná

Při hovoru se ale žena najednou pustila okenního rámu a nakročila do smrtící hloubky. V ten okamžik zareagoval jeden ze záchranářů, který ji v poslední chvíli chytil za ruce.

„Spolu s kolegou a přítomnými policisty se ji podařilo dostat do bezpečí v mezipatře. Bez zjevných zranění byla pacientka nakonec transportována do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ doplnil mluvčí

Podobný případ řešili o víkendu také městští strážníci ve Znojmě, kde přemluvili ženu, která stála na mostě za zábradlím, aby neskočila, a nakonec ji dostali zpět na chodník. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám