Hlavní obsah

Za znásilnění 60leté ženy bude 15 let sedět, pak skončí doživotně v ústavu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnský soud uložil v pátek 46letému Petru Kavkovi patnáctiletý trest vězení. Potrestal ho za znásilnění 60leté ženy, kdy si svůj čin dokonce fotil. Po uplynutí trestu pak musí nastoupit do detenčního zařízení, jehož brány nemusí už nikdy opustit.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Petr Kavka u brněnského soudu ze všech sil zapíral.

Článek

„Před takovými lidmi je nutno společnost chránit,“ odůvodnil soudce Aleš Novotný páteční trest. Kavka byl už pětkrát trestán za zločin se sexuálním podtextem, dlouhé roky strávil ve vězení, přesto svoje pudy dál odmítal ovládat.

Naposledy na to na začátku května doplatila šedesátiletá žena, kterou si vyhlédl v lesoparku poblíž brněnského sídliště Vinohrady. Na starší ženu namířil pistoli, pak ji shodil do křoví a donutil vypnout mobil. Z jejích dokladů si pak opsal místo bydliště a nedbaje jejího pláče ji donutil se svléknout.

Má ještě tu drzost, že na oběti podává trestní oznámení a soudu vykládá báchorky, kterým nelze věřit.
soudce

Poté i sám Kavka odložil svršky a ženu znásilnil, přičemž si pořizoval fotky jejího obličeje a těla. Nakonec nebohou ženu ještě okradl o 200 korun a utekl. Znásilněná žena utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu a s následky se bude zřejmě vyrovnávat až do konce života.

Další oběť si Kavka vyhlédl jen o měsíc později na brněnském autobusovém nádraží. Tentokrát zvolil jinou fintu, osmatřicetileté ženě se slušně představil a pozval ji na pivo. Když se pak ale žena chtěla vrátit zpátky na nádraží, zatáhl ji k řece Svratce, mířil ji pistolí na hlavu a dožadoval se její další společnosti. Žena se ale nenechala zastrašit a při následné potyčce Kavkovi vypadl z pistole zásobník, žena mu ho vzala a utekla.

Kavka, podle znalců agresivní sadista, se u soudu bránil tím, že vše je jen vykonstruované a on sám je čistý jak lilie. Na to ale soud neslyšel.

„I u předchozích případů obžalovaný tvrdil, že on je nevinný, vinu prý nesou ty ženy. Má ještě tu drzost, že na oběti podává trestní oznámení a soudu vykládá báchorky, kterým nelze věřit. Je si vědom, jakou chorobou trpí, a kdyby se léčil, nemuselo k tomuto jednání dojít,“ prohlásil soudce Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám