Hlavní obsah

Za zbití bezdomovce dostal šéf strážníků ze Stříbra podmínku, v práci musel skončit

Právo, pab
Tachov

Velitel služebny Městské policie ve Stříbře na Tachovsku Jiří Sigmund musel minulý týden svléci uniformu. Radnice s ním rozvázala pracovní poměr poté, co nabyl právní moci rozsudek, podle kterého Sigmund bezdůvodně fyzicky napadl bezdomovce.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krajský soud v Plzni totiž zamítl jeho odvolaní proti květnovému rozhodnutí tachovského soudu, který šéfa strážníků potrestal za zneužití pravomoci úřední osoby a ublížení na zdraví osmnácti měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Součástí verdiktu byl i čtyřletý zákaz práce u městské policie.

„Den po rozhodnutí odvolacího soudu jsme s dotyčným dohodli na ukončení pracovního vztahu,“ sdělil Právu starosta Stříbra Karel Lukeš.

Incident se odehrál loni v červnu. Podle obžaloby Sigmund naložil 43letého muže do služebního auta a odvezl na místo mimo dosah městských kamer, kde jej ztloukl. „Způsobil mu zranění, která si vyžádala lékařské ošetření,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zákroku byla přítomna Sigmundova kolegyně, která s ním tehdy měla noční službu. Ta vše také oznámila. Sigmund ji později nařkl, že se ho tím chtěla zbavit, aby mohla zaujmout jeho místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám