Hlavní obsah

Za vraždu ženy a znásilnění vlastní matky hrozí expolicistovi 30 let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výjimečný, třicet let dlouhý trest navrhla v pondělí státní zástupkyně pro bývalého policistu, kterého viní mimo jiné z brutální vraždy ženy či znásilnění vlastní matky. Podle žalobkyně byly pro uložení výjimečného trestu splněny zákonné podmínky. Rozsudek patrně padne ve čtvrtek.

Foto: Novinky

Obžalovaný muž

Článek

Taxikáře a bývalého policistu obžaloba viní z celkem z devíti trestných činů. Těch se měl dopustit mezi lety 2015 a 2019. Nejzávažnější čin měl spáchat předloni v květnu, kdy podle spisu přišel do bytu v Haasově ulici v Praze 4 „v úmyslu zrealizovat své sexuální násilné představy spočívající zejména ve znásilnění ženy a jejím následném podřezání“. Ženu měl napadnout noži a patrně i šroubovákem a nohou od stolu.

Požár v bytě s mrtvou ženou v Praze založil vrah. Zakrvácený utekl

Krimi

V bytě pak podle žalobkyně založil požár, aby zamaskoval stopy. Hasiči kvůli tomu museli evakuovat přes osmdesát lidí. Obžalovaný podle státní zástupkyně měl také znásilnit vlastní matku.

Přiznání prý učinil pod vlivem pervitinu

Muž jakoukoliv vinu odmítl, i přesto, že se podle spisu údajně přiznal známému ve zprávách. Jak obžalovaný, tak i jeho obhájkyně označili uvedené zprávy za fikci, resp. „snůšku nesmyslů psanou pod vlivem pervitinu“.

Pervitin podle žalobkyně muž užíval proto, aby podpořil své sadistické sklony. „O svých sadistických sklonech věděl a byl je schopen ovládat. Věděl také, jaký má pervitin vliv na jeho organismus,“ uvedla v závěrečné řeči žalobkyně Ladislava Čarvaš.

Vražda, znásilnění vlastní matky. Bývalý policista u soudu všechno odmítl

Krimi

Obžalovaný na druhou stranu tvrdil, že po pervitinu míval halucinace a paranoidní stavy. „První, co si pamatuju, je, že jsem se snažil utéct před lidmi, který se mě snažili zabít, měl jsem nějaké halucinace,“ řekl na začátku hlavního líčení muž k incidentu, při němž měl vraždit a založit požár.

Obhájkyně v závěrečné řeči zejména zpochybňovala výpovědi svědků. Zásadní svědek, který proti jejímu klientovi vypovídal, podle obhájkyně koná zištně, navíc prý vypovídal pod vlivem pervitinu.

Obžalovaný také odmítl i další žalované skutky jako další znásilnění, kuplířství, pokus o těžké ublížení na zdraví, vydírání či nebezpečné vyhrožování. To mělo probíhat opět textovými zprávami, které obžalovaný prý nemyslel vážně. „Měl jsem úchylný, perverzní pocit z toho, že říkám sprostá slova,“ řekl loni v říjnu.

Verdikt by měl Městský soud v Praze vynést ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám