Hlavní obsah

Za vraždu družky dostal muž 13,5 roku

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za vraždu své 59leté invalidní družky Jany Baxové stráví za mřížemi příštích 13,5 roku 45letý Plzeňan František Hadraba. Tak zněl čtvrteční verdikt Krajského soudu v Plzni.

Článek

Tragédie se stala 10. prosince 2007 pozdě večer, kdy po předchozí rozepři v koupelně bytu na náměstí Republiky nasadil Hadraba ženě provázek se smyčkou na krk a utáhl ho. Ženu uškrtil.

Muž, který nikde nepracoval a žil hlavně z důchodu a sociálního příspěvku nemocné ženy, před soudem tvrdil, že svou oběť měl moc rád, že se o ni staral, pomáhal jí. Přiznal také, že se rád napil. V inkriminovaný den už ráno po páté skočil do nonstop baru Kulička a do desáté nějaké to pivko vypil, pak šel domů pro nějaké peníze a vrátil se.

„Moc si nepamatuji, byl jsem doma ještě párkrát, vyčítala mi, že piju a utrácím moc za alkohol...no a v noci jsem Janu našel jak klečí u vany. Myslel jsem, že měla buď mrtvičku, nebo že si něco udělala, protože na stole byl dopis na rozloučenou,“ uvedl s tím, že pak volal záchranku.

„Myslel jsem, že je ještě živá, před tím jsem na ní mluvil a pohladil ji po vlasech,“ vypovídal. V přípravném řízení se ale přiznal. „Pořád říkala, že brzo umře, tak jsem vzal provázek a udělal na něm uzlík a dal jí ho na krk, ale to bylo jenom demonstrativní, aby věděla, jaké to bude...,“ řekl tehdy.

U soudu pak tvrdil, že jeho výpověď je plná jeho domněnek, jak se to vše mohlo odehrát a jakoukoliv vinu odmítal připustit.

Reklama

Výběr článků

Načítám