Hlavní obsah

Za ukradené včely hrozí zloději kvůli nouzovému stavu osm let vězení

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Šedesát pět úlů i s včelstvy v hodnotě nejméně 455 tisíc korun ukradl neznámý zloděj majiteli z pozemku u Roštína na Kroměřížsku. Kvůli nouzovému stavu v zemi mu hrozí osm let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Zloději včelstev hrozí za nouzového stavu osm let vězení.

Článek

„Pro samotného čtyřicetiletého včelaře je však hodnota nevyčíslitelná, protože část včelstev byla vyšlechtěna proti různým včelím nemocem. Vyšlechtění včelích královen ho stálo tři roky práce,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Úly byly umístěny v lese nedaleko rekreačního areálu Kamínka. K jejich odcizení došlo v době od 15. do 25. března. Každý z úlů byl o šířce 43 cm, výšce 67 cm, hloubce 50,8 cm a hmotnosti zhruba 50 kg.

Foto: Policie ČR

Zloději včelstev hrozí za nouzového stavu osm let vězení.

Případem se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté. „Žádáme o pomoc veřejnost. Pokud si někdo v blízkosti úlů všiml čehokoliv podezřelého, pohybu osob nebo vozidel, ať zavolá na bezplatnou linku Policie ČR 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 601 353 996. Uvítáme také informace občanů, kteří zaregistrovali, že si někdo v jejich okolí pořídil větší počet úlů,“ poprosila veřejnost o pomoc mluvčí Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám