Hlavní obsah

Za smrt policisty při nehodě půjde řidička k soudu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až šest let vězení hrozí řidičce, která letos v červenci v opilosti způsobila tragickou nehodu v pražské ulici 5. května, při níž zahynul jeden policista a další dva byli zraněni. Státní zástupce z Prahy 4 podal na tuto ženu před dvěma týdny obžalobu, jak v pondělí Právo informoval mluvčí pražských městských žalobců Aleš Cimbala.

Při nehodě v Praze zemřel policistaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Tragédie se odehrála 5. července kolem sedmé hodiny večerní. Opilá řidička po předchozím nabourání a poškození jiného zaparkovaného auta ve Vnislavově ulici v Praze 2 od této nehody ujela a zamířila po frekventované ulici 5. května směrem na dálnici D1. Místo povolené osmdesátky se ale řítila rychlostí 150 kilometrů za hodinu.

„Při přejetí z levého průběžného pruhu do prostředního narazila přední částí svého auta do zadní části služebního vozidla Policie ČR, které bylo odraženo do svodidel,“ přiblížil Cimbala.

Opilá řidička nabourala v Praze služební auto, policista zemřel

Krimi

Žena, která sama při nehodě neutrpěla žádné zranění, policejní auto svým manévrem doslova srolovala. Na místě zahynul policista z Moravskoslezského kraje, který v Praze pomáhal svým kolegům. Další policista utrpěl těžké zranění a třetí byl zraněn středně.

„Je to smutný týden pro policii... Dnes vyhasl život dalšího policisty, tentokrát vinou opilé řidičky, která zavinila dopravní nehodu, při níž zemřel 32letý policista. Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile, nemám žádné pochopení,“ reagoval tehdy na nehodu policejní prezident Jan Švejdar.

Cimbala v pondělí doplnil, že státní zástupce ženu viní z usmrcení z nedbalosti, z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, z ublížení na zdraví z nedbalosti a také z ohrožení pod vlivem návykové látky. O obžalobě bude rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám