Hlavní obsah

Za onanii na nádraží dostal 74letý důchodce pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu 16 tisíc korun musí zaplatit 74letý důchodce z obce na Klatovsku za to, že letos v lednu na místním vlakovém nádraží masturboval před 49letou ženou. Ve středu o tom rozhodl klatovský okresní soud, který seniora uznal vinným z přečinu výtržnictví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obžalovaný vinu popíral. Vycházel jsem z výpovědi poškozené a také z výsledku rekognice, při které žena obžalovaného poznala,“ uvedl samosoudce Petr Sperk s tím, že rozsudek není pravomocný.

Ženu tehdy nestyda zaskočil kolem čtvrté ráno přímo na nástupišti. Se slovy „holčičko, to máš za odměnu, že tady stojíš takhle brzy ráno sama“ se k ní přiblížil na necelé dva metry, stáhl si kalhoty ke kolenům a masturboval přibližně dvě minuty, než přijel vlak. Ještě než do něj žena nastoupila, stačil jí říci, že po ní bude chtít v létě sex.

Onanistu z nádraží poznala žena při rekognici

Krimi

Policisté později podle popisu vytipovali jako možného podezřelého právě seniora z obce. Ten při prvním výslechu vše popřel. Žena na něj ale bez váhání ukázala během rekognice, kdy ho mezi pěti figuranty bezpečně poznala podle postavy, chůze a hlasu.

V těchto případech se trestní orgány řídí rozhodnutím Nejvyššího soudu v Brně z roku 2016, podle kterého je veřejná masturbace považovaná za jednání narušující pravidla slušného občanského soužití a morálky v takové míře, že je řazena mezi nejzávažnější projevy hrubé neslušnosti a patří mezi zákonné znaky trestného činu výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám