Hlavní obsah

Za nechutné zneužívání neteře má jít na 10,5 roku do vězení

Novinky, Karel Otcovský
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecký krajský soud poslal v pátek za sexuální zneužívání dvou malých neteří na 10,5 roku do vězení sedmatřicetiletého nezaměstnaného muže z Mostu. Rozsudek není pravomocný, muž se proti němu na místě odvolal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný si během hlavního líčení zakrýval tvář.

Článek

V přípravném řízení obžalovaný nevypovídal, u soudu opakovaně tvrdil, že se ničeho nedopustil. Podle rozsudku však nutil sedmiletou dívku sledovat pornografické filmy, souložil s ní a prováděl s ní další sexuální praktiky, často velmi nechutné.

Některým byla přítomná i její o tři roky mladší sestra. Před oběma dívkami pak s jinou ženou souložili, pojídali výkaly, sebe a ženu poléval močí, stejně jako obě dívky.

Státní zástupce v závěrečné řeči uvedl, že sedmiletá dívka měla svého strýce ráda, ale neměla ráda, co jí dělal. Znala takové podrobnosti k případu, že si je nemohla vymyslet. Naopak obhájce obžalovaného tvrdil, že jeho klient nemá podle znaleckého posudku sexuální úchylku a sklony k násilným činům. Dále připomněl, že obžaloba stojí pouze na výpovědi malého dítěte.

Vyhrožoval neteři uříznutím hlavy

Podle soudkyně Jany Kurešové ale předložené důkazy svědčí o vině obžalovaného, který navíc nedokázal objasnit řadu okolností případu. Před soudem, ale v oddělené kauze, je kvůli zneužívání dívek i sedmatřicetiletá žena, která v pátek u soudu vypovídala. Také ona jakékoli zneužívání dívek popřela.

Muž své neteři údajně vyhrožoval uříznutím hlavy, pokud něco někde řekne. Dívenka se ale svěřila ve škole vychovatelce, ta kontaktovala sociální pracovnice, které vše oznámily policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám