Hlavní obsah

Za bombové útoky na manžela své milenky dostal deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na deset let do věznice s ostrahou poslal ve středu Vrchní soud v Praze Jaroslava Kuglera za to, že se předloni dvakrát pokusil pomocí náloží zabít Čestmíra Fišera, manžela své milenky. Tu navíc kvůli jejich poměru vydíral. Vrchní soud uznal Kuglera vinným z pokusu o vraždu, vydírání a nedovoleného ozbrojování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Soud zamítl jeho odvolání proti květnovému rozsudku Krajského soudu v Hradci Králové, který naopak potvrdil.

Kugler si nálože obstaral prostřednictvím inzerátu a upevnil je na Fišerovo auto. První koupil za 10 000 korun a připevnil ji na konstrukci předního kola Fišerovy škodovky. Za jízdy ji pak odpálil bezdrátovým zvonkem ze svého auta, kterým Fišera sledoval. Výbuch prorazil jedno kolo, rezervu a blatník. Fišer vyvázl nezraněn díky tomu, že nálož nebyla dostatečně silná a že jel jen dvacetikilometrovou rychlostí.

Druhá nálož, už dokonalejší a silnější, stála Klugera podle obžaloby 20 000 korun. Podle policejního pyrotechnika neexplodovala kvůli technické závadě a Fišer ji náhodně objevil při prohlídce vozu.

Kuglera, který byl známým celé Fišerovy rodiny, policie dopadla v únoru loňského roku, když vydíral svou milenku. Vydával se za neznámého muže a dopisem i telefonicky po ní chtěl nejdříve 200 000 a později 50 000 korun. Vyhrožoval jí, že zveřejní videozáznam jejich pohlavního styku.

Nechtěl zabíjet pouze postrašit

Kuglerův obhájce uvedl, že jeho klient nechtěl Fišera zabít, ale jen postrašit a zničit mu auto. Fišerova manželka by pak byla více závislá na Kuglerově pomoci. Druhá nálož údajně nevybuchla jen proto, že ji prý Kugler sám zneškodnil.

Senát vrchního soudu argumenty obhajoby neuznal. Odsouzenému přitížilo, že se Fišera pokoušel zabít opakovaně. Způsob vydírání pak označil předseda senátu za "obzvláště amorální", neboť Kugler se podle něho zaměřil na osobu, se kterou udržoval poměr a která mu věřila.

Proti dnešnímu rozsudku se nelze odvolat, možné je jen dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám