Hlavní obsah

Z vraždy profesora matematiky obviněna jeho manželka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

K nečekanému rozuzlení dospěl případ násilné smrti 81letého profesora matematiky Václava Bodláka z Plzně. Policisté ve čtvrtek obvinili z trestného činu vraždy jeho o jedenáct let mladší manželku. Mrtvé tělo důchodce nalezl v září na divoké skládce asi 20 kilometrů od západočeské metropole náhodný kolemjdoucí.

Foto: Jiří Smutný
Článek

 "Žena po předchozí hádce manžela praštila kovovým předmětem do hlavy a způsobila mu smrt," řekl šéf západočeských kriminalistů a vyšetřovatelů František Krákora. Podle něho došlo k vraždě v jejich bytě Dobrovského ulici. Jak se pak tělo dostalo na skládku policie ví, ale z taktických důvodů to nechce zveřejnit.

"Mohlo by nám to narušit celé vyšetřování, které je teprve na začátku," řekl Krákora. Obviněná žena v den vraždy 5. srpna oznámila na policii, že muže pohřešuje s tím, že ráno v 8 hodin odešel ven na procházku a už se nevrátil.

Policejní rada podezřelou ženu zadržel a podal návrh na její vzetí do vazby z důvodu, aby na svobodě nemohla ovlivňovat svědky nebo mařit vyšetřování. Pokud ji soud uzná vinnou, hrozí ji až 15 let vězení. Žena se k činu doznala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám