Hlavní obsah

Z býka na Českolipsku si někdo udělal živý terč. Do hlavy mu střelil šíp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Živý terč si někdo udělal tento týden z mladého býka na Českolipsku. Majitelé v něm našli šíp z kuše a stopy po zásahu jinou střelnou zbraní. Případ vyšetřuje policie a hledá svědky.

Foto: Policie ČR

Zraněný býk

Článek

Zaměstnanci statku našli zuboženého býka ve středu ráno na pastvině v Luhově. Uprostřed čela měl zabodnutý šíp, nad okem měl vstřelenou diabolku.

„V laloku pod krkem měl další dvě větší zřejmě také střelná poranění ze zbraně větší ráže, než je vzduchová pistole. Šíp na něj někdo vystřelil nejspíš z kuše,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Při požáru stodoly v Bolaticích zemřelo sedm býků, další skončili na jatkách

Krimi

Veterinář konstatoval, že býk je v kritickém stavu a není jisté, zda přežije. Pokud uhyne, vznikla by dle policie škoda 10 tisíc korun. „Motiv střelce či skupiny střelců zatím neznáme, nicméně se přikláníme k hypotéze, že si z mladého býčka někdo udělal živý terč,“ konstatovala Baláková.

Policie žádá svědky, kteří se v oblasti pohybovali od úterního rána do středečního dopoledne, aby své svědectví poskytli na lince 158. Podle policie se v té době po Sedlišti pohybovali střelci vyzbrojeni kuší, vzduchovou pistolí a zřejmě i blíže nezjištěnou další střelnou zbraní.

Policie případ vyšetřuje jako podezření z trestného činu týrání zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám