Hlavní obsah

Výstava čarověníků v Praze skončila ostudou, rozkradli ji

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O pořádnou ostudu se postarali nenechavci v pražské Botanické zahradě. Na výstavě jehličnanů se ve čtvrtek ztratilo osm exponátů.

Foto: Profimedia.cz

Pražská Botanická zahrada. Ilustrační foto

Článek

„Na výstavu nám pěstitelé zapůjčili mimo jiné zhruba 100 čarověníků, což jsou takové zdeformované dřeviny. Tyto miniatury jsou mezi sběrateli velmi oblíbené. Osm z nich, těch nejmenších, se nám však ztratilo. Proto jsme se rozhodli výstavu čarověníků ukončit,“ řekla Právu mluvčí pražské botanické zahrady Marcela Uhlíková.

Podle ní není problém ani tak ve hmotné škodě, která se pohybuje okolo deseti tisíc korun. Hlavní škoda je ve ztrátě dobrého jména zahrady, které teď pěstitelé a sběratelé budou zapůjčovat své exponáty jen těžko.

„Problém je v tom, že kdyby byla výstava ukončena s posledním říjnem, měli jsme tu ještě ostrahu. To, že ji někteří návštěvníci neviděli, je asi navedlo k tomu, že malé čarověníky prostě ukradli,“ dodala Uhlíková. Na výstavě nyní zůstávají větší dřeviny, které se zlodějům jen tak lehce odnést nepodaří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám