Hlavní obsah

Vypil jsem několik panáků a piv, řekl řidič po honičce s policisty

Právo, jr
Zlín

Rychlostí až 110 kilometrů v hodině ujížděl policistům opilý jednatřicetiletý řidič Alfy Romeo přes několik obcí v okolí Zlína. Nakonec ho zastavil až zátaras z policejních vozů. Posádka odmítala vystoupit, řidiče a jeho dva spolucestující museli policisté z vozidla vytáhnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič si dal panáky a pak ujížděl policiiVideo: Policie ČR

 
Článek

„K divoké honičce došlo v prvním únorovém týdnu,“ informovala v úterý mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. „Řidiče vozidla Alfa Romeo chtěli policisté zkontrolovat krátce před druhou ráno. Ten však nereagoval ani na světelné, ani na zvukové signály a snažil se hlídce ujet,“ uvedla mluvčí.

Honička pokračovala ulicemi Zlína, pak v okolí přes Hvozdnou, Lukov a Štípu a zpět do krajského města. Šoféra se podařilo zastavit ho až za Kostelcem. Tam silnici zablokovali svými vozidly další policisté. Podle Kozumplíkové trval zásah několik desítek minut.

Dechová zkouška u řidiče prokázala 1,3 promile alkoholu, všichni tři muži skončili na policejní služebně, řidič v policejní cele. „Přiznal se, že před jízdou vypil několik piv a panáků, proto nechtěl hlídce zastavit a snažil se ujet,“ doplnila Kozumplíková.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel. Navíc to není jeho první prohřešek. V rejstříku trestů má už dva záznamy. Poprvé byl potrestán za krádež, podruhé za řízení pod vlivem alkoholu v roce 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám