Hlavní obsah

Vymysleli přepadení kamiónu s televizory v Německu, zásahová jednotka je ale pochytala

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysočina

Ukázkovou zpronevěru zboží se v minulém týdnu podařilo překazit policistům z Vysočiny ve spolupráci s plzeňskými kolegy. Tři muži ze Žďárska totiž vymysleli scénář na posílení vlastního rozpočtu prodejem televizorů, určených pro převoz do zahraničí. Netušili ale, že probíhá pod policejní kontrolou.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Tři pachatele bezprostředně po činu zadrželi v uplynulém týdnu na Plzeňsku v rámci důkladně připravené společné akce kriminalisté z krajského odboru obecné kriminality a kriminalisté z Územního odboru ve Žďáru nad Sázavou. Na připravené realizaci úzce spolupracovali se svými kolegy z Plzně. Do akce byla kromě dalších policejních složek zapojena také zásahová jednotka,“ popsala součinnost krajská policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

Vysočinští kriminalisté podle ní zjistili, že tři muži ze Žďárska dostali zálusk na kamión plný televizorů Panasonic za zhruba 7,5 miliónu korun, určených k převozu do Hamburku. Tip dal 23letý řidič kamiónu zaměstnaný u středočeské dopravní společnosti, který se spolu se svým 43letým otcem a dalším 27letým mužem domluvili na následujícím postupu. Cestou k hranicím měl být kamión na vhodném místě odstaven, náklad televizorů přeložen do tří dodávek a řidič měl nahlásit vykradení až v Německu.

Z čerpací stanice odjet nestačili

„Muži již měli dokonce na zpronevěřené televizory nachystaný odbyt, který zajišťoval otec řidiče. Zboží chtěli prodat dalším osobám, především pak v Praze a na Žďársku,“ uvedl vyšetřovatel Pavel Kubiš.

Náklad televizorů skutečně vyjel uplynulé úterý v nočních hodinách na plánovanou trasu z Plzně do Německa. Řidič kamión na parkovišti u uzavřené benzínové čerpací stanice v Plzni - Liticích odstavil, odstranil plombu od nákladu a společně začali překládat převážené zboží, i když oproti původnímu plánu se jim podařilo obstarat pouze jedno dodávkové vozidlo. Do toho naložili televizory za několik set tisíc korun. Bezprostředně po odjezdu z místa překládky byli všichni pachatelé zadrženi zásahovou jednotkou.

„Celý případ byl k vedení dalšího trestního řízení z důvodu místní a věcné příslušnosti předán kriminalistům Městského ředitelství policie Plzeň,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám