Hlavní obsah

Vylákal družku do sklepa, kde ji zbil železnou tyčí. Dostal 6,5 roku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na šest a půl roku poslal v pátek Krajský soud v Plzni 39letého Jindřicha Kratochvíla do vězení za těžké ublížení na zdraví. Muž podle rozsudku letos v lednu vylákal do sklepa domu v Rokycanech svoji tehdejší stejně starou družku, kde ji zbil želenou tyčí a ohrožoval nožem.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

Podle spisu se Kratochvíl se ženou ve sklepě uzamkl a klíč schválně zlomil v zámku, aby se nemohla dostat ven. „Poté na poškozenou zaútočil kovovou tyčí, kterou ji udeřil dvakrát do zad a následně třikrát do hlavy. Poté se žena ukryla pod stolem, odkud ji obžalovaný vytáhl a ke krku ji přiložil nůž a vyhrožoval zabitím,“ stojí v obžalobě.

Přítrž násilí udělali policisté, kteří vyrazili dveře a útočníka zadrželi. Žena utrpěla několik zlomenin a tržných ran. Znalci u ní diagnostikovali také posttraumatickou stresovou poruchu.

„Ta se projevovala nespavostí, strachem ze tmy a úzkostmi,“ uvedli lékaři.

Kratochvíl se hájil tím, že ženu nechtěl zabít nebo vážně zranit. „Mrzí mě, co jsem udělal,“ uvedl s tím, že se s partnerkou hádali běžně jako všichni lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám