Hlavní obsah

Vyhrožoval upálením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Pětačtyřicetiletý muž z Kokor na Přerovsku ve čtvrtek večer oznámil prostřednictvím mobilního telefonu na tísňovou linku 112, že ho už život netěší a chystá se upálit.

Foto: Petr Štrympl

Kouzelník Vendelín

Článek

 "Chcu se upálit dneska. Přestal mě bavit život. Víte, co to je...", řekl operátorovi, který se ještě stačil muže zeptat, odkud je. "Z Kokor," odvětil. Za moment do obce Kokory vyrazila hlídka policie.

O případu informovala mluvčí severomoravských policistů Dagmar Bednarčíková.

Policisté se na místě začali procházet místní pohostinství a v restauraci U Marků narazili na stopu. Obsluha jim sdělila, že jeden z mužů, který již lokál opustil, si nad životem skutečně stýskal. Policisté se rychle přesunuli k jeho bydlišti, kde ho nalezli živého, zdravého a opilého.

Přiznal, že na linku opravdu telefonoval, protože má osobní problémy, které už ale údajně vyřešil, že je v pořádku a nechce se tím již dále zabývat. Rovněž uvedl, že nechtěl zapálit sebe, ale své vozidlo, které polil ředidlem a hasiče volal proto, aby nedošlo k dalšímu požáru. "Po rozhovoru se v domě uzamknul a s policejní hlídkou odmítal dále komunikovat," uvedla Bednarčíková.

Při dalším kontaktu se podařilo před půlnocí muže zajistit , naložit ho do vozidla a převézt na vyšetření do nemocnice. Posléze byl umístěn do Psychiatrické léčebny v Kroměříži, aby bylo zabráněno případnému sebepoškození nebo škodě na majetku.

Reklama

Výběr článků

Načítám