Hlavní obsah

Vyděšená žena přiběhla k hasičům, že hoří dům. Zásah zkomplikovalo špatné parkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči v pátek upozornili na častý problém, který jim komplikuje zásahy. V noci spěchali k požáru domu v Hořicích, ale zdržela je špatně zaparkovaná auta v úzké ulici. Poškozeny byly jak požární cisterny, tak osobní auta. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči nemohli projet úzkou ulicí.

Článek

Na stanici hasičů hodinu po půlnoci v noci na pátek přiběhla vyděšená žena, že v jejich rodinném domě v Kollárově ulici hoří v koupelně a plameny se rozšiřují. Dům byl asi 200 metrů daleko, a tak hasiči předpokládali, že budou hned na místě.

Jenže cestu jim zkomplikovala špatně zaparkovaná auta.

Z hořícího domu na Zlínsku vytáhli majitele

Krimi

„Z prvních informací, které jsme měli k dispozici od oznamovatelky, nebylo jasné, zda se v domě nachází další osoby. Spěchali jsme, abychom provedli rychlý průzkum a požár co nejdříve zlikvidovali. Narazili jsme ovšem na nedisciplinovanost řidičů, kteří si neuvědomují, že na průjezd cisterny je potřebný alespoň tři metry široký pruh na komunikaci,“ řekl velitel zásahu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Jedno z poškozených aut

Když hasiči dorazili, zjistili, že hořet začalo v koupelně od pračky. Požár se rozšířil i do mezistropu a bylo nutné rozebrat část konstrukce a zlikvidovat skrytá ohniska. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun, podařilo se uchránit majetek za 2,5 milionu korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Policisté zjišťují viníka

Hasiči po uhašení požáru obhlédli svá auta a zjistili, že při průjezdu poškodili dvě cisterny. Poškozena byla také tři auta, jejichž řidiči podle policie špatně parkovali.

„Řidiči osobních vozidel spáchali přestupek v dopravě. Nehodu policisté vyšetřují a zatím nebylo nijak rozhodnuto,“ řekla Novinkám mluvčí policie Lucie Konečná.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči jeli k požáru koupelny

Celková škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun. Není však dosud jasné, kdo bude hradit škodu na zaparkovaných osobních autech, protože není znám viník nehody. „Je to předmětem vyšetřování,“ dodala Konečná.

Mluvčí hasičů Martina Götzová upozornila, že špatně zaparkovaná auta jsou častým problémem hlavně ve městech. Šoféři by měli nechat volný jízdní pruh o zmiňované třímetrové šířce.

„Při dnešní nehodě bylo zjištěno, že komunikace měřila v nejužším místě 2,6–2,7 metru. I taková odchylka už znamená pro velkou zásahovou techniku neřešitelný problém. Apelujeme proto na všechny řidiče, aby přemýšleli nad tím, kde svá vozidla zaparkují,“ shrnula Götzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám