Hlavní obsah

Výbuch zničil v Rokycanech dvojgaráž a dva osobní vozy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Škodu za bezmála dva milióny korun způsobil v neděli večer výbuch a následný požár ve dvojgaráži ve Žďárské ulici v Rokycanech. V sutinách zůstal zahrabaný vůz audi, tlaková vlna zničila objekty v okolí i další auto.

Článek

"Když dorazili hasiči na místo, byla dvojgaráž po výbuchu zcela zničená a hořela. Pod troskami našli jedno vozidlo. Tlaková vlna narušila statiku i dvou sousedních garáží a zničila automobil v jedné z nich. Čtvrtá garáž měla výbuchem poničený střešní plášť a ještě jedno vozidlo bylo poškozeno odlétávající sutí,“ upřesnila mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

"Dohašovací a likvidační práce skončily hodinu a půl po půlnoci. Tlaková vlna po výbuchu silně narušila statiku dvou přilehlých garáží, které budou muset být pravděpodobně strženy,“ upřesnila Marešová.

Příčina požáru je v šetření. "Od pondělního rána zkoumají místo kriminalističtí experti,“ řekl rokycanský policejní ředitel Josef Svoboda.

Jeden ze zničených vozů po výbuchu. Foto: HZS Plzeňského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám