Hlavní obsah

Výbuch v Litovli šetří policie pro podezření ze spáchání obecného ohrožení

– Litovel

Výbuch, k němuž došlo v sobotu v podvečer v domě na ulici 1. máje v Litovli na Olomoucku, vyšetřují kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Právo o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Výbuchem poničený dům a auta.

Článek

Při explozi byl vážně zraněn jeden člověk. Původně se předpokládalo, že v domě vybuchl plyn, zatím to však potvrzeno není.

„Podle dosavadních poznatků došlo nezjištěným způsobem k detonaci neznámé látky v bytové jednotce domu. Při výbuchu byl zraněn sedmatřicetiletý nájemník bytu, který byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí.

Při explozi podle něj došlo k devastaci střechy a vnitřních prostor domu a k poškození dvou vozidel zaparkovaných pod bytovou jednotkou. Výše škody zatím nebyla stanovena.

V domě v Litovli zřejmě vybuchl plyn, zraněný má popáleniny

Krimi

Během ohledávání místa činu se odborníci již v neděli zaměřili nejen na vyhledávání ohnisek požáru, ale také na vyhledávání návykových látek. Zda se na místě našly, však Hejtman neuvedl. Konstatoval jen, že „veškeré okolnosti, příčiny a souvislosti exploze jsou předmětem dalšího šetření“.

Podle dostupných informací byl zraněný podnájemník uživatelem drog. O tom, že se v objektu vařily drogy, spekulovali obyvatelé města na sociální síti. Stav zraněného je podle zdravotníků vážný, ale je mimo bezprostřední ohrožení života.

„Olomoučtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ dodal Hejtman s tím, že pachateli hrozí šest měsíců až pět let vězení.

„Spolubydlící zraněné osoby, která je zatím bez přístřeší, město zajistilo ubytování na dočasnou dobu,“ uvedl na sociální síti starosta Litovle Viktor Kohout (SNK). Dům, v němž k explozi došlo, je v soukromém vlastnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám