Hlavní obsah

Výbuch kotle popálil seniora

Právo, Jiří Růžička
Zdounky
Aktualizováno

Benzínem nalitým do kotle na tuhá paliva si chtěl v úterý odpoledne zatopit v domku senior ve Zdounkách na Kroměřížsku. Když hořlavinu přiléval z plastového kanystru, došlo k výbuchu. Muž skončil v nemocnici s popáleninami, kam ho převezl vrtulník.

Článek

„Velitel zásahu z místa potvrdil, že v době výbuchu byla v domě také manželka majitele a jejich syn. Po výbuchu a požáru se mu snažili pomoct a přivolali zdravotníky. Požár uhasili až místní dobrovolní hasiči. Při požáru došlo k prohoření lehké konstrukce stropu přístavku, ve kterém byl kotel na tuhá paliva umístěn. Dalšímu rozšíření požáru hasiči zabránili. V závěrečném průzkumu byl dům překontrolován termokamerou,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Hasiči natáhli do domu vodní vedení, dohasili hořící kotel a okolí místa požáru překontrolovali. Dalším průzkumem byl celý dům prohledán a zabezpečen proti případnému vzniku požáru. Vážně zraněný muž byl popálen na celé přední straně těla,“ informoval mluvčí.

„Vyšetřovatel hasičů ohledal místo požáru a konstatoval, že příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele při manipulaci s vysoce hořlavou látkou. Do kotle na tuhá paliva muž nalil benzin z malého plastového kanystru, ve snaze o snadnější zapálení. Výbuch výparů hořlaviny ho zasáhl a způsobil mu vážné popáleniny na těle. Plastová nádoba se zbytky benzinu byla nalezena nedaleko kotle. Požár zničil část kotelny, vybavení a elektroinstalace,“ řekl Mitáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám