Hlavní obsah

Všímaví chodci pomohli dopadnout zloděje

Právo, pab
PLZEŇ

Zloděje, který v pondělí po poledni sebral prodavačce v obchodě s oděvy v centru Plzně mobilní telefon, dopadli jen několik minut po krádeži strážníci městské policie. Pomohli jim přitom všímaví chodci, které svým křikem zburcovala okradená žena. Lapka se po úprku z obchodu schoval za komínem na půdě obytného domu, kde ho strážníci také zadrželi.

Článek

"Přišel do obchodu a slušně pozdravil. Upozornila jsem ho na to, že tady prodávám jen dámské oblečení. Řekl, že chce něco koupit své přítelkyni. Tak jsme ho nechala, aby si něco vybral, a věnovala se dál dvěma zákaznicím. Mladík se mezitím dostal k pultu, sáhl do fochu a sebral mi můj telefon. Pak se rozběhl ke dveřím.Vrhla jsem se na něho, ale nedokázala ho zastavit. Strhla jsme mu jen kšiltovku," popisovala kontakt se zlodějem Zdeňka Möllerová.

Okradená za mladíkem vyběhla ven před krám. "Křičela jsem: 'Chyťte toho zloděje!' Ještě jsem za ním běžela asi padesát metrů a pak jsem se musela vrátit do obchodu," pokračovala žena. Měla štěstí, že v tu dobu projížděla sousední ulicí hlídka strážníků.

"Lidé na strážníky mávali, aby zastavili. Pak jim ukázali dům, kam zloděj zaběhl. Tam ho také strážníci zadrželi a předali Policii ČR," řekla mluvčí strážníků Pavla Vaníková. Pachatelem je jednadvacetiletý recidivista, který má na svědomí už několik případů majetkové trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám