Hlavní obsah

Volnomyšlenkář chtěl osvobodit lidstvo z kyvadla na Letné, v Bohnicích už mu to vysvětlují

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtyřiadvacetiletý muž uvízl v kyvadle na pražské Letné. Z pasti ho dostali strážníci ještě před příjezdem hasičů. Přivolaní policisté však zjistili, že na kyvadle poničil elektroinstalaci. Hlídka policie mladíka převezla na služebnu, kde ale začal být agresivní.

Foto: Policie ČR

Kyvadlo na pražské Letné

Článek

„Muž byl zaklíněný horní částí těla v hybném ústrojí kyvadla. Strážníci zajistili odpojení časového spouštění metronomu a přivolali hasiče. Ještě před jejich příjezdem se hlídce podařilo muže dostat z kyvadla, ale pořád byl uvězněný v ochranné kleci motoru metronomu. Hasiči po příjezdu muže z klece vyprostili,” uvedla mluvčí strážníků Milena Bližňáková.

„Na dotazy policistů, co uvnitř pohledával, uvedl, že je volnomyšlenkář a chtěl nás osvobodit,“ řekla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Muži zákona u kyvadla zjistili poškozenou elektroinstalaci, správce objektu škodu vyčíslil na 4,5 tisíce korun. Dechová zkouška byla negativní, policisté mladíka pro podezření z přestupku převezli na služebnu.

To se mu zřejmě nelíbilo a začal být agresivní, křičel nesrozumitelné výrazy a snažil se vytrhnout mříž z okna.

„Policisté ho umístili do místnosti pro předvedené. Odtud si ho poté převzala záchranná služba, která pak mladíka převezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích,“ doplnila mluvčí policie s tím, že přestupek s ním bude řešit správní orgán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám