Hlavní obsah

Vlak v Praze jel na červenou, trať na Smíchov stála

Praha
Aktualizováno

Vlak společnosti RegioJet projel v pondělí dopoledne u pražského Vyšehradu na červenou. Provoz vlaků je omezený jen po jedné koleji. Nikomu se nic nestalo, souprava jela bez cestujících.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Souprava osobního vlaku bez cestujících projela návěstidlo zakazující jízdu. Inspektoři Drážní inspekce tam nevyráželi, případ řeší Správa železniční dopravní cesty a dopravce,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle něj nebyl nikdo zraněn, jestli byla způsobena nějaká škoda, není zatím jasné. Souprava zřejmě přijížděla z hlavního nádraží na Smíchovské.

Nehod a incidentů na železnici přitom v letošním prvním pololetí přibylo, meziročně jich bylo o 15 procent více, celkem 634. Stát i dopravci kvůli nárůstu nehod zavedli několik opatření. Například ČD zpřísnily kontroly strojvedoucích a provedly stovky mimořádných. Dopravce uvedl, že kontroly žádná systémová pochybení nezjistily a ve většině případů šlo o individuální selhání.

Stát kvůli nehodám začal připravovat nový bodový systém pro strojvůdce, který by je měl sankcionovat za časté prohřešky. Další připravovanou novinkou je kontrola volného času strojvedoucích, což by mělo zamezit situacím, kdy strojvedoucí místo povinného odpočinku jezdí pro jiného dopravce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám