Hlavní obsah

Víkendové nehody motocyklistů si vyžádaly mrtvého i zraněné

Novinky, luh
Liberecko

Tři víkendové nehody motocyklistů si vyžádaly jednoho mrtvého a tři zraněné. Nejtragičtější byla havárie u Aše, kde motocyklista zemřel a jeho spolujezdkyně skončila v nemocnici. Dva motorkáři během dvou dnů havarovali na silnici 1/13 ve směru od Liberce na Jítravu, oba byli transportováni se zraněními vrtulníkem do nemocnice.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při nehodě u Aše na Chebsku zemřel v neděli odpoledne třiašedesátiletý motocyklista. Sedmapadesátiletá spolujezdkyně je ve vážném stavu, vrtulník ji přepravil do plzeňské fakultní nemocnice, řekla mluvčí karlovarské policie Kateřina Böhmová.

Podle informací ČTK šlo o manželský pár. Jejich motocykl sjel ze silnice. Žádný další vůz nehavaroval. Silnice druhé třídy z Aše k obci Hranice u Aše je uzavřená.

Během dvou dnů havarovali na silnici 1/13 ve směru od Liberce na Jítravu šestačtyřicetiletý muž a třiadvacetiletá žena, oznámila v neděli mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K první nehodě došlo v sobotu. Šestačtyřicetiletý motorkář jel podle policie ve směru od Bílého Kostela směrem na Jítravu zhruba 90 km/h a spadl na vozovku. S těžkými zraněními byl vrtulníkem převezen do Krajské nemocnice Liberec.

Hned druhý den na stejné silnici havarovala s motocyklem i třiadvacetiletá řidička. Se středně těžkými zraněními byla rovněž transportována vrtulníkem do nemocnice. Podle policie havarovala ve zúžené části vozovky, kde řízení motorky nezvládla a spadla.

„Policisté z dopravního inspektorátu jsou stále na místě a celou událost zaměřují a dokumentují. Úsek silnice je pro ostatní řidiče s opatrností průjezdný,“ informovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám