Hlavní obsah

Vietnamci při kontrole surově zkopali pracovnici celního úřadu

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Při celní kontrole v tržnici v Lipovém dvoře v Aši na Chebsku dva Vietnamci surově zkopali příslušnici celního orgánu a zlomili jí ruku. Kontrola v tržnici i nadále pokračuje, policisté po útočnících pátrají.

Foto: Jan Kaše

Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni

Článek

Když se při kontrole stánku 26letá zaměstnankyně celního úřadu prokázala služebním průkazem, dva Vietnamci, muž a žena, ji ze stánku vytáhli ven, násilím ji povalili na zem a surově zkopali. Pak zatáhli rolety a utekli. Útočníky se už nepodařilo dopadnout, sdělil ředitel celního úřadu v Chebu Roman Šťovíček.

Ve stánku se nacházela pirátská cédéčka, videokazety a nekolkované cigarety. Kontrola proto pokračuje a celníci si vyžádali od státního zástupce povolení na kontrolu dalších stánků. Na pomoc bylo přivoláno dalších 30 celníků.

Do případu se vložila i kriminálka, která po útočnících pátrá. Hrozí jim obvinění z ublížení na zdraví. Podle jednoho z detektivů kriminalisté už znají totožnost pachatelů a je jenom otázkou času, než je zadrží.

Pracovnice celního úřadu nebude schopna výkonu práce po dobu minimálně pěti týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám