Hlavní obsah

VIDEO: Vůz začal hořet za jízdy, někdo ho nejspíš zapálil

Právo, Novinky, pno, rap
KOLÍN
Aktualizováno

Zraněného muže převezli v noci na středu záchranáři z Hradešína do nemocnice v Kolíně. Jeho vůz začal hořet. Policisté nyní vyšetřují příčiny požáru, spekuluje se o tom, že někdo hodil po vozidle zápalnou láhev.

Článek

"Zraněného muže naše posádka převezla na chirurgickou ambulanci nemocnice v Kolíně. Pravděpodobně se ale nejednalo o vážnější poranění,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Ke vzplanutí vozu došlo zřejmě po útoku zápalnou lahví nebo jinou hořlavinou. Vyšetřování požáru od hasičů převzali kriminalisté z Útvaru pro organizovaný zločin.

"Je to prapodivný případ. Byly tam stopy po něčem jako zápalná láhev, ale není jasné, zda ji někdo podpálil úmyslně, nebo zda to byla nešťastná náhoda nebo nedbalost," řekl Právu vyšetřovatel příčin požárů z českobrodského hasičského sboru Radek Matějec.

Policie zatím příliš informací nemá. Podle záchranářů nebyl muž z hořícího auta zraněn vážně, s lehčími popáleninami byl převezen do nemocnice.

„Vyšetřování požáru auta jsme převzali, protože nelze vyloučit, že v něm byl nastražen výbušný systém. Pachatel, který jej nastražil, nebo vhodil do auta je neznámý a policie po něm pátrá,“ uvedl na dotaz Práva Hanták.  

Reklama

Výběr článků

Načítám