Hlavní obsah

VIDEO: Soud začal rozplétat smrt Američana v Praze, obviněn bývalý strážník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

U pražského městského soudu začalo v úterý líčení s bývalým strážníkem pražské městské policie Milanem Pavlisem. Ten je obviněn z toho, že koncem ledna letošního roku u tehdejší Sazka Areny v Praze ubodal Američana. V případě uznání viny mu hrozí až patnáctileté vězení.

Článek

Sám Pavlis se před zahájením soudního líčení k případu nevyjádřil. Jeho obhájce Beno Jeřábek řekl, že se jeho klient cítí nevinen. Podle něj nejsou důkazy obžaloby dostatečné a nedokazují, že Pavlis konflikt vyvolal.

Pavlis se podle právníka cítí být sám poškozeným, údajně to byl on kdo byl napaden a pouze se bránil.

Incident se stal v noci na 30. ledna v Českomoravské ulici. Podle policie se oba muži dostali do sporu, který přerostl do fyzické potyčky. Strážník, který tou dobou nebyl ve službě, pak podle policie vytáhl nůž a druhého muže několikrát bodl. Spor se údajně týkal špatného parkování.

Policisté údajného pachatele zadrželi na místě, nejprve jej ovšem podezírali ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Pak ale trestný čin překvalifikovali na vraždu.

Strážník byl po incidentu postaven mimo službu, a poté, co byl obviněn, s ním byl rozvázán pracovní poměr. Podle náměstka ředitele pražských strážníků Ludvíka Klemy patřil strážník mezi ty lepší a nebyly s ním žádné problémy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám