Hlavní obsah

VIDEO: Policisté mají snímky ženy, která odložila kojence na ubytovně

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pražští policisté hledají matku odloženého několikadenního kojence, kterého našel minulý týden správce ubytovny v Mochovské ulici v Praze 9. Kriminalistům se při vyšetřování podařilo získat záběry kamer, na kterých zatím neznámá žena nese na parkovišti před ubytovnou tašku, v níž byl chlapec nalezen.

Článek

Podle kriminalistů mohla být pachatelem žena ve věku mezi 25 až 30 lety. Právě tu zachytily bezpečnostní kamery. Na záběrech nese tašku shodnou s tou, v jaké byl chlapec později nalezen.

"Policisté apelují na všechny případné svědky, ale i na občany, kteří by ženu poznali, aby podali relevantní informace přímo kriminalistům na telefonních linkách 974 859 459, 974 853 101 nebo prostřednicvím linky tísňového volání,“ řekl mluvčí policie Ladislav Bernášek.

Chlapec byl nalezen 12. srpna v ubytovně v Mochovské ulici v Praze 9. Několikadenní kojenec byl odložený na chodbě ubytovny v plastové tašce. Oblečený byl do žlutobílých dupaček s obrázkem a nápisem "Baloon“. Na hlavě měl bílou čepičku a v tašce byl zabalen do modré deky.

Přivolaný lékař zjistil, že chlapec je zcela zdravý a záchranáři ho převezli do nemocnice Na Bulovce. "Policisté zahájili trestní řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte,“ doplnil Bernášek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám